Spalarni ciąg dalszy

dodano 2013-07-15 16:39 w kategorii: Wojewódzkie

W Piatek 19.07.2013r., o godz.17.00 odbędzie sie kolejne spotkanie z cyklu ,,Spalarnia Krośnice". Z inicjatywą wyszła jedna z  Radnych opozycyjnych i mieszkańcy wsi Police. Cały proces prac związanych z przygotowaniem, odpowiedniej dokumentacji, zmian środowiskowych- o które wystepuje Wójt-zaczęły być wdrażane odpowiednio wcześnie i bez wiedzy Radnych i mieszkańców. Dzisiaj stawia się sprawę, na ostrzu noża i prubuje wywierac naciski. Oczywiście kto ma przysłowiowe ................., nie da sobą pomiatać, a wyznacznikiem odpowiedzi na postepowanie Włodarzy, będzie odpowiednie potraktowanie całego pomysłu, który być może przy odpowiednim podejściu niektórych został by zaakceptowany przez większość. Na dzisiaj takiego przyzwolenia-BRAK. mimo swojej pozycji koalicjanta w Radzie Gminy Krośnice, w/w sprawie ze względu na kompleksowe podejście do kwestii Spalarni wyraźne NIE. Należy w tym miejscu podkreślić fakt akcji społecznej, zbierania podpisów pod listami sprzeciwu. Praca adnego powinna- w moim mniemaniu-być podporządkowana ogólnospołecznej akceptacji.